SAMSUN / CANİK - Hasköy Ortaokulu

Kas

Okul Aile Birliği başkan ve üyelerimizin 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla öğretmenlerimize pasta ikramı ve hediyelerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Kas

Türkçe Öğretmenimiz Sevilay ZENGİ KESKİN ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve açılış konuşmasını İngilizce Öğretmenimiz Fatma ÖZTÜRK'ün yaptığı Öğretmenler Günü kutlama programımız. Bütün Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla idareci ve öğretmenlerimiz akşam yemeğinde bir araya geldi. Bu eğitim öğretim dönemizde aramızda olmayan müdür yardımcımız Fedai DEVECİ ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Süreyya GÜNAL'da yemeğimize katılım sağladılar. Okul Müdürümüz Muammer ÇALIŞICI okulumuza olan katkılarından dolayı hem Fedai DEVECİ hem de Süreyya GÜNAL öğretmenlerimize plaket takdim etti ve teşekkürlerini iletti. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

21 Kasım 2023 Salı günü Sosyal Bilgiler zümresi ve 5. sınıf öğrencilerimiz yerinde eğitim yaklaşımı ile Çorum Gezisi düzenledi. Gezi kapsamında 5. sınıf öğrencilerimiz Çorum Müzesi, Hattuşaş Antik Kenti, Yazılıkaya, Alacahöyük Müze ve Ören Yeri ve daha bir çok tarihi dokuyu rehberler ve öğretmenleri eşliğinde gezme, tanıma ve öğrenme imkanı buldu.

Kas

Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocukları her türlü ayrımcılıktan korur ve onlara özel bir ilgi gösterilmesini sağlar ancak, maalesef dünyanın birçok yerinde çocuk hakları halen ihlal edilmekte, savaş adı altında çocuklar öldürülmekte, ailelerinden koparılmakta, eğitim hakları elinden alınmaktadır. Güven duygusuyla “korku” nun yer değiştirdiği terkedilmiş coğrafyalarda barut yerine çiçek koklayabilen çocuklar var olduğunda ancak çocuk haklarından bahsedebileceğiz. Bizler çocuk haklarının herkes için eşit ve adil bir şekilde sağlanması için çaba sarf etmeliyiz. Eğitim bu konuda farkındalık yaratmanın ve çözümler bulmanın en güçlü aracıdır. Daha adil ve eşit bir dünya inşaa etmek için çocuk haklarına olan bu ortak sözümüzü yerine getirelim.

Aşık Mahsuni ne demiş;

Güneşe saygıdandır, çiçeğin boyun eğmesi.

Bütün aşklardan yücedir

İnsanın insanı sevmesi...

İnsanları sevin, hele çocukları daha fazla sevin .Bu gün Dünya Çocuk Hakları Günü!

Kas

Hasköy Ortaokulu olarak ,Cumhuriyetimizin 100. yılında "Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" olduk.

Kas

Okul Müdürümüz Muammer ÇALIŞICI'nın 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Ara Tatili dolayısıyla yayınladığı mesajı.

Kas

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda düzenlediğimiz anma programımız. Saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Kas

Üstün Başarı Belgesi almaya hak kazanan öğretmenlerimize belgelerini Okul Müdürümüz Muammer Çalışıcı tarafından takdim edildi. Başarılı çalışmalarından dolayı arkadaşlarımızı tebrik eder, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.

Kas

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Tema il temsilciliği tarafından Samsun Orman İşletme Müdürlüğü Samsun üniversitesi ve Genç Tema gönüllülerinin oluşturduğu Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 Meşe Palamudu Toplama Etkinliği'ne Hasköy Ortaokulu olarak 175 öğrencimizle katılım sağladık.

Kas

6C sınıfı öğrencimiz Hazar Efe TEMİREL, yüzme de A1 barajlarını alarak Türkiye Şampiyonası finallerine çıkmaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi başarısından ötürü tebrik ediyoruz.

Kas

19 Ekim 2023 tarihinde bayrak töreni öncesi tüm kademelerimizde yapılan deneme sınavında ve 26 Ekim tarihinde yapılan SamGİS LGS-1 deneme sınavında birinci olan öğrencilerimize Okul Müdürümüz Muammer ÇALIŞICI 1.lik başarı sertifikalarını taktim etti.

19 Ekim Deneme Sınavı

5. Sınıflar Birincisi: Emre DEMİR (5B)

6. Sınıflar Birincisi: Ömer EŞENÇAYI (6A)

7. Sınıflar Birincisi: Ahmet Eren DİKYAR (7A)

8. Sınıflar Birincisi: Güneş Nur EVRAN (8F)

26 Ekim Deneme Sınavı

Güneş Nur EVRAN (8F)

Kas

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zahit Köseoğlu ve Şube Müdürümüz Ümit Yaşar Gürsoy bugün Okulumuzu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerimizle bir araya geldiler...

Ekm

Hedef koyduk yarına, durmak yok hep ileri

Güçlü Türkiye için asla dönmeyiz geri!

Emanet hepimize Atamızın eseri

Senin olsun Türkiye'm ilelebet hürriyet

Yüz akımız, sevdamız yüz yıllık cumhuriyet...

"100.Yılında Cumhuriyet" konulu kompozisyon yarışmasında  Türkiye 2.si olan öğrencimiz Şirin KESKİN Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'ya davet edilmiş,çeşitli etkinliklere katılmış ve düzenlenen törenle  Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'nin elinden ödülünü almıştır.

Öğrencimizi ve Türkçe Öğretmeni Esra KONYAR'ı tebrik ediyoruz.

Ekm

26 Ekim 2023 Tarihinde Yapılan LGS - 1 İl Geneli Değerlendirme Sınavı Başarı Kürsülerimiz